Lamkel Zé is back: KV Kortrijk verlost Antwerp van Kameroens woelwater

© GETTY

Didier Lamkel Zé zal volgend jaar opnieuw op de Belgische voetbalvelden te zien zijn. De 25-jarige Kameroener ondertekende, na verschillende omwegen, een contract voor drie seizoenen bij KV Kortrijk. Dat maakte de West-Vlaamse eersteklasser dinsdag bekend.

Het zag er lange tijd naar uit dat Lamkel Zé zijn voetbalcarrière in het buitenland zou verder zetten. Antwerp kondigde eind vorige maand nog aan dat het een oplossing had gevonden voor zijn enfant terrible, die naar het Cypriotische Omonia FC zou verkassen. Lamkel Zé moest er enkel nog de medische testen afleggen en zijn handtekening onder het contract zetten. Bij zijn aankomst in Cyprus weigerde de aanvaller echter ‘om persoonlijke redenen’ de medische testen af te leggen. Lamkel Zé zou naar verluidt een aanbieding hebben ontvangen van de Hongaarse landskampioen Ferencvaros, waardoor hij weigerde te tekenen bij Omonia. Bij KV Kortrijk krijgt de flankaanvaller een nieuwe kans om zich te bewijzen in de hoogste voetbalcompetitie van ons land.

Omonia FC kondigde kort na het debacle aan juridische stappen te ondernemen bij de Wereldvoetbalbond FIFA.

Didier Lamkel Zé streek in 2018 neer op de Bosuil. In totaal speelde de technisch vaardige Kameroense winger 88 wedstrijden voor Antwerp en daarin maakte hij 21 doelpunten. Door zijn capriolen belandde hij op een zijspoor bij Antwerp. Er volgden uitleenbeurten aan het Slovaakse Dunajska Streda (2021), het Russische Khimki (2022) en het Franse Metz (2022). Lamkel Zé lag nog één jaar onder contract bij Antwerp. Hij trainde deze zomer mee met de B-kern.

Bij Kortrijk moet Lamkel Zé voor meer offensieve dreiging zorgen. De Kerels tellen momenteel vier punten uit vijf wedstrijden en vonden tot dusver slechts drie keer de weg naar doel. Alleen Cercle Brugge doet met twee gescoorde doelpunten slechter.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten