Seraing verslaat Mechelen en verliest rode lantaarn, Kortrijk wint in Eupen

KV Mechelen heeft zaterdagavond op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League een teleurstellende nederlaag geleden tegen Seraing. Bij KV Kortrijk debuteerde kersvers coach Adnan Custovic met een 0-1 zege op het veld van Eupen.

In een openingsfase waarin thuisploeg KV Mechelen het balbezit opeiste, viel de eerste doelkans te beurt aan de bezoekers. Het vizier van Seraing-spits Marius Mouandilmadji stond echter nog niet goed afgesteld. Zijn kopbal ging over het doel. Antoine Bernier slaagde er wel in de Metallo’s op voorsprong te brengen. Via de paal en de rug van de Mechelse doelman Yannick Thoelen (22. own) caramboleerde zijn schot in het doel. De thuisploeg stelde niet veel later orde op zaken met een doelpunt van Thibault Peyre (27.), die zijn honderdste wedstrijd in het shirt van Malinwa speelde. De Franse verdediger fleurde zijn jubileumwedstrijd op met een onhoudbaar schot na een warrige fase in het strafschopgebied. KV Mechelen tankte vertrouwen uit de gelijkmaker en lukte op slag van rust ook nog de 2-1 voorsprong. Als een volleerd spits kopte Sandy Walsh (44.) een voorzet van Geoffrey Hairemans tegen de touwen.

KV Mechelen hield in de tweede helft makkelijk de controle over de wedstrijd, maar vergat de zege veilig te stellen. Seraing strafte de laksheid van de thuisploeg genadeloos af. Yordi Vanlerberghe gunde de bezoekers twintig minuten voor affluiten een strafschop na een nonchalante overtreding in het strafschopgebied. Mouandilmadji (71.) nam het cadeau in dank aan en trapte een onmondig Seraing weer langszij. In de slotfase van de wedstrijd kroonde de 24-jarige spits (81.) zich helemaal tot held met een prachtig doelpunt. Vanuit de draai krulde hij de 2-3 knap in de verste hoek.

Late goal van Kortrijk

Eupen en Kortrijk hielden elkaar in het Kerhwegstadion de gehele eerste helft in bedwang. Dankzij goed keeperswerk aan weerszijden van het veld stond de brilscore bij het ingaan van de rust nog steeds op het bord. Kortrijk-doelman Marko Ilic hield Konan N’Dri met een knappe redding van de 1-0. Aan de andere kant smeet Lennart Moser zich goed in de voeten van een doorgebroken Lamkel Zé, die de bal te ver van zijn voet liet botsen na een gemiste controle.

Ook in de tweede helft voetbalden beide ploegen slechts moeizaam kansen bij elkaar. Kortrijk-trainer Custovic wilde debuteren met een overwinning en besloot in te grijpen met enkele wissels. Met nog iets meer dan twintig minuten maakte hij een einde aan de wedstrijd van Didier Lamkel Zé, die de wissel maar matig kon appreciëren en meteen de kleedkamers in dook zonder zijn coach een blik te gunnen. De wissels van Custovic pakten wel goed uit. Zeven minuten voor tijd doorbrak de ingevallen Dylan Mbayo (83.) de scoreloze impasse tussen beide teams.
Door de overwinning telt Seraing zes punten, één meer dan de nieuwe rode lantaarn Cercle Brugge. Daarmee komt Seraing in de stand op de zestiende plaats terecht. KAS Eupen telt evenveel punten als de Luikenaars, maar staat een plekje hoger. KV Mechelen blijft met zeven punten steken op de tiende plek. KV Kortrijk telt evenveel punten, maar bevindt zich op plaats twaalf.