STVV rouwt om voormalig speler en coach Patrick Van Kets (55)

© Belga Image

Voormalig aanvaller Patrick Van Kets is op 55-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt voetbalclub STVV, waar hij als speler en trainer aan de slag was, maandag via Twitter.

‘Vol ongeloof ontving de club vanmiddag het tragische nieuws van het overlijden van ex-speler en ex-trainer Patrick Van Kets. Een Kanarie in hart en nieren. De club wenst vrienden en familie ongelooflijk veel sterkte toe’, stelt STVV.

Van Kets, die leed aan de ziekte van Charcot (een spieraandoening), begon zijn profcarrière bij RC Mechelen (1988-1989) en verhuisde dan naar Sint-Truiden (1989-1991). Na een passage bij Beerschot (199-1993) speelde hij nog voor een rist kleinere Franse clubs, om in 2002 te stoppen. Na zijn spelerscarrière werd Van Kets onder meer trainer van de U21 van Standard, was hij assistent bij STVV (onder Ivan Leko), het Arabische Al Ain, Waasland-Beveren (onder Nicky Hayen) en het Indiase Kerala Blasters. Daar ging hij in oktober 2021 om persoonlijke redenen weg.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten