Union wint met 0-3 bij OH Leuven

Union Sint-Gillis heeft zich op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League na een 0-3 overwinning op het veld van OH Leuven voorlopig naast Club Brugge op de derde plaats gehesen.

De Brusselaars sprokkelden 19 op 30 en sluipen zo de top vier binnen, ten koste van OHL, dat nu de vijfde plaats in het algemene klassement van de Belgische eerste klasse bekleedt met 17 punten.

De bezoekers klommen al in de openingsfase op voorsprong aan Den Dreef. Christian Burgess (12.) torende op corner boven iedereen uit en kopte het leer tegen de netten. Ismael Kandouss (20.) onderschepte niet veel later een slechte inspeelpass van Casper De Norre en verdubbelde met een afgeweken schot de marge. OHL moest in de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het was in tegenstelling Dante Vanzeir (68.) die met nog een kwart wedstrijd te gaan de confrontatie op slot gooide.

Later op zaterdag staan er nog drie wedstrijden op het programma in de Belgische hoogste voetbalafdeling. Om 18u15 maakt Racing Genk de verre verplaatsing naar KV Oostende, terwijl Westerlo tegelijkertijd voor eigen volk partij geeft aan rode lantaarn Zulte Waregem. Club Brugge en KV Mechelen verzorgen vanaf 20u45 het slotakkoord van de dag op Jan Breydel.

Vrijdag liet Standard zich in een Luiks burenduel tegen Seraing verrassen met 0-2.