KAA Gent organiseert virtuele match tegen… Covid-19

© Belga Image

AA Gent organiseert komende zondag een virtuele wedstrijd voor het goede doel. De coronabestrijders zullen het opnemen tegen COVID-19. De opbrengst gaat integraal naar Digital For Youth, de vereniging die meewerkt aan de digitalisering van het onderwijs.

‘KAAGent en de coronabestrijders slaan de handen in elkaar en nemen het samen op tegen COVID-19 in een intense strijd’, klinkt het in een persbericht. ‘Een strijd die al meer dan twee maanden aan de gang is, maar waar we graag als club ook ons steentje in willen bijdragen. En daarom organiseert KAAGent dé wedstrijd van het jaar waarin we het opnemen tegen een nieuwe sportieve rivaal, dit allemaal voor het goede doel, Digital For Youth.’

In het fictieve elftal van de coronabestrijders zien we onder meer virologen Marc Van Ranst, Steven Van Gucht en Erika Vlieghe en ministers Maggie De Block en Wouter Beke terug.

Voor de wedstrijd organiseren de Buffalo’s ook een voetbaldebat. Moderator en voetbalcommentator Jan De Wijngaert ontvangt dan Gent-voorzitter Ivan De Witte, de initiatiefnemer van het project, Marc Van Ranst en analist Marc Degryse.