KAA Gent-Seraing afgelast nadat stormweer deel van dak losrukt

De Ghelamco Arena

De wedstrijd van de 28e speeldag tussen AA Gent en Seraing, die vrijdagavond (20u45) plaats zou vinden, is wegens het stormweer afgelast. Dat deelt de Pro League mee. ‘De wedstrijd wordt uitgesteld om de veiligheid van spelers, medewerkers en toeschouwers te garanderen’, klinkt het.

Bovendien werd omstreeks 16u00, door een hevige windstoot, een deel van het dak van de Ghelamco Arena afgerukt. De brokstukken kwamen op auto’s terecht die zich op de parking aan het stadion bevonden.

‘Wij hebben een bericht gekregen van de kalendermanager van de Pro League dat door de slechte weersomstandigheden de wedstrijd AA Gent-Seraing wordt afgelast en op latere datum zal gespeeld worden. Dit omdat de veiligheid van de toeschouwers en de spelers kan niet gegarandeerd worden. Dat is de enige officiële reden’, meldde persverantwoordelijke Patrick Lips in een eerste reactie.

Een deel van de Ghelamco Arena moest er door storm Eunice vrijdag wel aan geloven. Het is trouwens niet voor het eerst dat een deel van de voetbaltempel averij oploopt. In 2020, toen bij storm Ciara, kwamen enkele panelen naar beneden die eveneens voor een ravage zorgden. Wanneer de wedstrijd tussen beide clubs nu wel plaats zal hebben moet nog uitgezocht worden. AA Gent staat momenteel vijfde in het klassement. Seraing moet het stellen met de voorlaatste plaats in de rangschikking.