Kampioen Club Brugge ontvangt Eupen bij aanvang competitie 2018-2019

Ruud Vormer © Belga Image

Vicekampioen Standard en AA Gent openen op vrijdag 27 juli de voetbaljaargang 2018-2019 in de Jupiler Pro League. Landskampioen Club Brugge ontvangt op zondag 29 juli Eupen in de eerste wedstrijd van blauw-zwart in het nieuwe seizoen.

Dat meldt de Pro League dinsdag.

Speeldag 1 heeft verder ook KV Kortrijk-Anderlecht in petto. Promovendus Cercle Brugge start zijn campagne op het veld van Sint-Truiden.

Voor de eerste kraker is het wachten tot de vijfde speeldag. Dan speelt Club Brugge gastheer voor aartsrivaal Anderlecht.

Op de achtste speeldag (21-23/9) mogen de supporters zich verwachten aan de eerste Super Sunday. Dan speelt RSC Anderlecht voor eigen supporters tegen Standard en gaat Club Brugge op bezoek bij AA Gent.

In de kerstperiode neemt Racing Genk het op tegen AA Gent en vecht KV Kortrijk het burenduel uit met Zulte Waregem. Charleroi en Standard sluiten hun voetbaljaar af met een Waalse derby.

De Pro League heeft de exacte speelmomenten voor de eerste zeven speeldagen al vastgelegd. Voor de speeldagen 8 tot en met 30 is al bekend wie tegen wie speelt in welk weekend, maar de exacte dag en startuur worden later bepaald in samenspraak met de rechtenhouders.

Verder liet de Pro League weten dat de Supercup tussen Club Brugge en bekerwinnaar Standard op zondag 22 juli om 20u doorgaat in het Jan Breydelstadion, een week na de WK-finale.

Bekijk de volledige kalender op de website van de Jupiler Pro League