Karel Geraerts en Bert Jammaer gaan vrijuit in ‘ozonzaak’

Karel Geraerts © Belga Image

De 33-jarige Karel Geraerts, voetballer bij Charleroi, en de 35-jarige triatleet Bert Jammaer zijn door het Vlaams Dopingtribunaal bij gebrek aan bewijzen vrijgesproken in de zaak rond ‘ozondokter’ Chris Mertens. Zelfs de aanklager had het over “een te pover dossier”.

Eerder gingen ook veldrijder Tom Meeusen en wielrenner Greg Van Avermaet vrijuit in dezelfde zaak. Karel Geraerts noch Bert Jammaer kwam opdagen om de vrijspraak te aanhoren. Ook hun advocaten waren niet aanwezig.

Geraerts werd vernoemd in de zaak met de zogenaamde ‘ozondokter’ Chris Mertens uit Rotselaar. De aanklager vorderde eerder twee jaar schorsing en verwees naar een e-mail van 20 september 2010 tussen Geraerts en dokter Mertens. Volgens Geraerts, die toen bij Club Brugge speelde, werd ozongas ingespoten als homeopathisch middel voor een scheurtje in de voet.

‘Te pover dossier’

Ook Bert Jammaer behoorde tot de klanten van dokter Mertens en tegen hem liep eveneens een onderzoek door het Vlaams Dopingtribunaal. Bij Jammaer had men nog een bijkomend vermoeden van het gebruik van Vaminolact, een medicijn met vloeibare aminozuren. Voor de triatleet vorderde de aanklager niet eens een straf “wegens een te pover dossier”.

Bert Jammaer
Bert Jammaer

“Het Vlaams Doping Tribunaal is tot de vaststelling gekomen dat er in de zaak met profvoetballer Karel Geraerts te weinig bewijzen in het dossier zitten”, verklaarde rechter Bart Meganck. “Ook na het onderzoeken van de DNA-stalen werd er geen grondig bewijs tegen de beschuldigde in kwestie gevonden. Wel waren er wat mails tussen Geraerts en Mertens, maar ook daarin kon er geen echt bewijs gevonden worden wat betreft een dopingzaak. Ook in de zaak met triatleet Bert Jammaer werden er onvoldoende bewijzen gevonden. Ook hier is de vrijspraak dan ook de enige optie.”

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier