Karel Geraerts tekent bij Charleroi

Karel Geraerts © Belga Image

Rode lantaarn Charleroi heeft zich versterkt met Karel Geraerts. De 32-jarige verdedigende middenvelder ondertekende op Mambourg een contract tot het einde van het seizoen, met optie op nog een jaar.

Geraerts was een vrije speler na de degradatie van Oud-Heverlee Leuven, de club waar hij de laatste drie seizoenen onder contract lag.

Speelgerechtigd

De speler wordt pas dinsdag aan de pers voorgesteld, maar is reeds speelgerechtigd voor de competitiewedstrijd van zaterdag bij Lierse (20 uur).

Het is aan coach Felice Mazzu om te beslissen of hij Geraerts, die na zijn lange zoektocht naar een nieuwe club ongetwijfeld nog wat achterstand heeft, al opneemt in zijn kern.

Ervaring

Voordien verdedigde Geraerts de kleuren van Club Brugge (2000-2003 en 2007-2011), Lokeren (2003-2004) en Standard (2004-2007). Bij de Rouches kende hij destijds zijn beste periode. Het leverde hem 25 selecties en 20 caps op voor de Rode Duivels.

Met bijna 300 wedstrijden in eerste klasse op de teller brengt hij een pak ervaring mee naar Henegouwen.

Rampstart

Charleroi kan na een desastreuze competitiestart de versterking goed gebruiken. De Karolo’s puurden uit vier wedstrijden slechts één puntje en staan daarmee op de zestiende en tevens laatste plaats in de stand. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier