KBVB onderzoekt veiligheid Griekenland – België

© Belga

Op 29 februari spelen de Rode Duivels een vriendschappelijke oefenland in en tegen Griekenland. Gezien de explosieve situatie in Athene onderzoekt de bond op dit moment de veiligheidsrisico’s.

Op 29 februari spelen de Rode Duivels een vriendschappelijke oefenland in en tegen Griekenland. Gezien de explosieve situatie dezer dagen in Athene onderzoekt de bond op dit moment de veiligheidsrisico’s, zegt secretaris-generaal Steven Martens.Martens: “Wij zijn uiteraard bezorgd, de teammanager heeft al de nodige contacten gelegd. Zo’n zaken moet je onderzoeken, via ambassade, veiligheidsdiensten.. Tijdens de onderhandelingen is wel al bewust gezegd dat we de wedstrijd niet in Athene wilden spelen. Niet in de stad zelf, maar evenmin aan de kust, in Pireus.. Dat wilden we vermijden.”

“De wedstrijd wordt afgewerkt op Kreta, in Heraklion. Ik denk dat het daar vrij rustig zal zijn, maar we kunnen niks aan het toeval overlaten. We zitten hier met een grot kapitaal aan spelers, ook qua reputatie.”

Niet gaan zou anderzijds een stevig statement zijn. Martens: “Daar zit je inderdaad gewrongen, je kan Griekenland niet uitsluiten, ze zijn lid van de Europese Unie, het zou een symbolische daad zijn mochten we weigeren om daar te spelen.”

“We moeten er dan ook alles aan doen opdat die wedstrijd door kan gaan, zonder risico’s te nemen. Ik denk dat we ons geen zorgen moeten maken, maar we moeten het toch onderzoeken. Stel dat we dat niet doen, en er gebeurt wat, we zouden nogal wat horen.” (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier