KBVB vraagt duidelijkheid over situatie in Israël

Voetbal op groot scherm in Netanya, Israël © Belga Image

De Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft in naam van de Rode Duivels een brief gestuurd naar de Europese voetbalbond UEFA om duidelijkheid te vragen over de situatie in Israël. Daar spelen de Belgen op 9 september hun eerste kwalificatiematch voor het EK 2016.

Het conflict tussen Israël en de Palestijnen is de voorbije dagen opnieuw geëscaleerd. De Rode Duivels spelen op 9 september in Israël hun eerste kwalificatiematch voor het EK 2016.

‘Niet bang’

‘Toen het nieuws bekendraakte, werd er vooral gedaan alsof de Rode Duivels bang zijn om naar Israël af te reizen’, zegt KBVB-persman Pierre Cornez. ‘Maar dat is niet echt de reden waarom we een brief gestuurd hebben.’

‘De reden is dat we gewoon de verschillende opties willen kennen voor die reis. September is al snel in zicht, en we moeten stilaan beginnen denken aan het boeken van de hotels, trainingsvelden en andere accommodatie.’

De UEFA heeft alvast nog niet geantwoord. ‘Momenteel kan ik alleen maar bevestigen dat de brief verstuurd is geweest, maar dat we nog geen respons gekregen hebben’, besluit Cornez.

EK-kwalificatie

De Rode Duivels beginnen op 9 september in Israël aan hun EK-kwalificatiecampagne. België is ingedeeld in poule B, met ook nog Bosnië-Herzegovina, Wales, Cyprus en Andorra. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier