Kortrijk verwijst Standard naar laatste plaats: 3-1

Brecht Capon verzekerde de eindzege © BELGA

KV Kortrijk heeft in de openingswedstrijd van de vijfde speeldag in Play-off I Standard een 3-1 nederlaag aangesmeerd. Dankzij deze driepunter wippen de West-Vlamingen naar een voorlopige vierde plaats in de stand.

Kortrijk klom in het eigen Guldensporenstadion op het halfuur op voorsprong via verdediger Zarko Tomasevic, die het leer staalhard in doel kopte. Even voordien had de Montenegrijn nog een tik tegen de neus gekregen van Mehdi Carcela, waardoor hij even groggy was.

Meteen na rust zag het erg wel erg penibel uit voor de Rouches, want in de 49e minuut verdubbelde Lukas Van Eenoo de score na een knappe actie en dito schot. Standard-coach Riga reageerde en gooide de debuterende Jonathan Legear en Igor De Camargo in de strijd en al snel knalde Carcela op de bovenkant van de lat.

Doodsteek

De 2-1 hing in het lucht, maar de treffer viel aan de overkant via Brecht Capon, die er op de counter 3-0 van maakte. De Luikenaars hingen in de touwen, al maakte Legear er tien minuten voor affluiten wel nog 3-1 van.

De overige wedstrijden in POI worden woensdag en donderdag gespeeld. Woensdagavond (20u30) krijgt competitieleider Club Brugge, zonder de geblesseerde Victor Vazquez, ploeg-in-vorm Charleroi over de vloer en donderdagavond (20u30) is er in een ongetwijfeld sfeervolle Ghelamco Arena de kraker tussen AA Gent en Anderlecht, de nummers twee en drie in de stand.

In de stand leidt Club met 38 punten, twee meer dan de Buffalo’s (36) en drie meer dan Paars-Wit (35). Kortrijk wordt vierde (33) en heeft één punt meer dan de Carolo’s. De Luikenaars staan troosteloos zesde en laatste met 30 punten.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier