Kortrijkscout volgt Turcq niet naar Gent

Adam Marusic en Zarko Tomasevic, twee van de 'ontdekkingen' van Kortrijkscout Ivica Jarakovic. © BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Balkanscout Ivica Jarakovic, ontdekker van onder meer Stefan Mitrovic, Ivan Santini en Adam Marucis, legt aan Sport/Voetbalmagazine uit waarom hij bij KV Kortrijk blijft.

AA Gent toonde interesse in Ivica Jarakovic (37), Balkanscout van KVK en zowel ex-speler van KV Kortrijk als van AA Gent, maar de Serviër koos om in het Guldensporenstadion een nieuw contract voor vijf jaar te tekenen. Sportief manager Patrick Turcq verhuisde vorige maand wel naar de Ghelamco Arena. AA Gent haalde de voorbije jaren ook al veel spelers weg bij KVK, onder meer Ervin Zukanovic, Brecht Dejaegere en Thomas Matton.

Jarakovic werkt al zes jaar voor KV Kortrijk en voelt er zich uitstekend, zegt hij. ‘Het is geen topclub, maar de scouting is top: hun scoutingapparaat is een van de beste van België. Het geeft mij ook veel voldoening om in de Balkanregio voor een kleinere club spelers te ontdekken die onbekend zijn en bijna niets kosten, maar het niettemin maken bij Kortrijk en doorverkocht kunnen worden aan grotere clubs. Iederéén weet dat Aleksandar Mitrovic een goeie spits is voor België, daarom kost hij ook vijf miljoen euro. Maar wat is dan nog de uitdaging voor een scout? Iemand vinden voor Kortrijk is voor mij een veel grotere sportieve motivatie.’ Hij woont in Uzice, op zo’n tweehonderd kilometer van de Servische hoofdstad Belgrado, maar scout in alle landen die deel uitmaakten van het vroegere Joegoslavië. De voorbije jaren leverde dat KVK onder meer Toni Sunjic (Stuttgart), Stefan Mitrovic (Gent), Ivan Santini (Standard), Zarko Tomasevic (volgend seizoen Oostende) en Adam Marusic (in de belangstelling van Oostende en Gent) op. ‘Die kwamen niet alleen via mij, maar ook via de drie andere scouts”, zegt hij. ‘Alle spelers bekijken we altijd met de vier scouts én er is overleg met de technische staf. Dus ik bekijk bijvoorbeeld ook de Franse spelers. Er is echt een heel goeie connectie tussen ons. Niemand wil er belangrijker zijn dan een ander en dat is belangrijk om goed te kunnen samenwerken. Ook daarom zeg ik: of er nu interesse is van AA Gent of van Real Madrid, zoals het tot nu toe in Kortrijk gaat, wil ik nog wel twintig jaar voor deze club blijven werken. Daarom tekende ik ineens ook voor vijf jaar bij.’?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier