Kouemaha: ‘Ik ben klaar om te scoren’

Dorge Kouemaha tijdens zijn periode bij Club Brugge © Belga
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Liersespits Dorge Kouemaha kwam in de heenronde nog geen minuut in actie. Hoe komt dat?

Na de heenronde staat Lierse laatste. Sinds speeldag 11 scoorde het zelfs niet meer.

Volgens coach Slavisa Stojanovic mist de ploeg ervaring en fysiek vermogen. Lierse beschikt met Dorge Kouemaha nochtans over een ervaren en fysiek sterke centrumspits, maar die raakte de hele heenronde niet speelgerechtigd.

De Kameroener verbrak wegens een maandenlange betalingsachterstand zijn contract bij Adana Demirspor, tekende op 16 juni in Lier een tweejarig contract en liep daar in de eerste oefenwedstrijd een spierscheur op.

Toen hij weer fit was, bleek er bij de FIFA niet eens een aanvraag voor zijn speelgerechtigheid binnen te zijn. Volgens de KBVB lag dat aan Lierse, volgens Lierse kwam dat omdat de Turkse voetbalbond de nodige documenten niet afleverde.

‘Maar Lierse betaalt mij wel en doet er alles aan om mij speelgerechtigd te krijgen’, verzekerde Kouemaha ons. ‘Adana vroeg mij om een papier te tekenen waarin staat dat alles vereffend is, maar ik laat geen 120.000 euro vallen. Dat is chantage!’

Zaterdagavond, na de wedstrijd in Kortrijk, kreeg hij te horen dat eindelijk alles in orde is. ‘Ik ben klaar om te scoren’, zei hij, ‘en de club uit deze situatie te halen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier