Koulibaly: ‘Genk doet mee tot op het einde’

© BELGA

Kalidou Koulibaly, de Franse verdediger van RC Genk, kon vorig seizoen rekenen op interesse van Anderlecht en gelooft in de titelkansen van zijn nieuwe club.

Anderlecht had vorig jaar in december al geïnformeerd, en deze zomer blijkbaar opnieuw, maar het is nooit echt concreet geworden”, vertelt Kalidou Koulibaly (21) in Sport/Voetbalmagazine.

“Bij Genk gaven technisch directeur Gunter Jacob en manager Dirk Degraen me echt het gevoel dat ze me er graag bij wilden. En ik wist dat ik hier ook zou spelen, wat bij Anderlecht moeilijker zou zijn.”

Over het niveau van de Belgische competitie is hij lovend. Al geeft hij toe dat er aanvankelijk ook bij hem heel wat scepsis waren.

Koulibaly: “Er waren er die zeiden dat het voetbal hier niet veel voorstelt. Ik had gehoord dat enkel de topclubs sterk zijn en dat de rest van het niveau is van de Franse tweede klasse. Gelukkig hebben anderen dat tegengesproken, Dominique D’Onofrio (tegenwoordig technisch directeur van FC Metz, nvdr) onder anderen. Ik ben echt positief verrast. Zulte Waregem, Lierse, dat zijn moeilijke ploegen om van te winnen. Mensen onderschatten jullie competitie.”

Meedoen tot het einde

Koulibaly gelooft dat hij met Genk kan meestrijden voor de titel. “We hebben een heel sterke groep, zeker als je ziet hoe snel alle nieuwkomers zich aangepast hebben. Het verlies van Benteke doet pijn, maar met Benji De Ceulaer hebben we hem slim vervangen.”

“Met deze aanvalslinie kunnen we op elk moment scoren tegen gelijk wie. Het is nu aan ons als verdedigers om daar een solide blok tegenover te zetten. Dan zullen we moeilijk te kloppen zijn. Ik zie ons echt meedoen tot op het einde.” (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier