Kouyaté: ‘Zonder Champions League was ik naar Engeland verkast’

© IMAGEGLOBE

Na de CL-kwalificatie tegen AEL Limassol liep Cheikhou Kouyaté naar de spionkop om mee te zingen. Daar was een goede reden voor.

“Toen we in Brugge de titel vierden, hadden ze me al geroepen om met hen mee te vieren en te zingen”, vertelt Cheikhou Kouyaté in een interview met Sport/Voetbalmagazine. “Ik vond dat een bijzonder leuke ervaring. Vandaar dat ik het nu opnieuw deed. Vergeet ook niet dat zij ons echt naar een hoger niveau kunnen schreeuwen. Tegen Limassol hadden ze een groot aandeel in onze zege.”

“We mogen de fans niet vergeten. Toen er eventjes sprake van was dat ik zou vertrekken heb ik op Facebook honderden vragen gekregen om toch te blijven. Er waren ook enkele mindere leuke reacties, maar daar wil ik het niet over hebben.”

Concrete interesse van Arsenal

Veder erkent de Senegalese verdediger dat het scenario er wellicht anders had uitgezien mocht Anderlecht niet voorbij Limassol geraakt zijn. “Ik was dan ongetwijfeld verkast naar een Engels team. Het blijft mijn droom om ooit in de Premier League te spelen. Ik heb ook aanbiedingen gekregen uit Frankrijk en Rusland, maar dat interesseert me niet.”

Er was interesse van Newcastle, Manchester City en vooral Arsenal. Heeft Kouyaté met Arsène Wenger gesproken? “Niet rechtstreeks, maar mijn makelaar heeft hem in Londen wel gesproken. Ik liet alles aan hem over, omdat ik me op Anderlecht wilde concentreren. En ik wilde zelf beslissen, zodat ik, als ik ergens spijt van zou krijgen, alleen maar boos op mezelf zou kunnen zijn.”

“Nu, ik heb nergens spijt van. Ik speel bij de beste club van België. Fans van andere Belgische clubs horen dat niet graag, maar het is wel de waarheid: Anderlecht is in heel de wereld bekend.” (TB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier