KRC Genk heeft princiepsakkoord met Reims voor transfer Junya Ito

Ito speelde afgelopen weekend nog een ijzersterke wedstrijd tegen Club Brugge. © Belga Image

KRC Genk heeft een principeakkoord bereikt met Reims voor de overgang van Junya Ito (29). ‘Vanochtend heeft Junya afscheid genomen van spelers en stafleden, alvorens koers te zetten richting Reims voor de medische keuring. De transfer wordt zeer snel geofficialiseerd en bekendgemaakt’, meldt de Limburgse club vrijdag.

De Japanse international (36 caps) streek begin 2019 neer in Genk, zijn eerste buitenlands avontuur. Dat jaar mocht de winger meteen de landstitel vieren onder Philippe Clement. In 144 wedstrijden voor Genk scoorde hij 29 keer en lukte hij 49 assists.

Na de Noor Kristian Thorstvedt, die naar het Italiaanse Sassuolo trok, is Ito al de tweede basisspeler van KRC Genk die deze zomer andere oorden opzoekt.

‘Ik wil iedereen van harte bedanken voor de geweldige periode bij deze mooie club’, reageert Ito op de website van KRC Genk. ‘De stafleden, de medewerkers en natuurlijk de fantastische supporters. Het was een eer om hier in dit mooie stadion, waar ik me thuis voelde, te kunnen spelen. En om mijn naam te horen scanderen. Ik wens de club ook uitdrukkelijk te bedanken om mij deze kans te gunnen. We hebben de afgelopen dagen intense gesprekken gehad, waarbij ik voelde dat men mij hier enorm graag wilde houden. Maar ik heb besloten om deze stap te zetten en de uitdaging aan te gaan. Ik kijk er ook naar uit. Maar eerst, nogmaals bedankt aan heel KRC Genk en ik wens jullie allen geweldige successen toe.’