KRC Genk in rode cijfers: ‘Geen reden tot paniek, wel koers lichtjes veranderen’

Hervé Kage van Genk viert zijn spookdoelpunt © Belga

KRC Genk wordt geconfronteerd met rode cijfers. De Limburgse club heeft het boekjaar afgesloten met een verlies van 6,8 miljoen euro. Toch is er geen reden tot paniek, zegt de club in een bericht aan haar supporters.

Twee jaar geleden boekte Genk nog 28 miljoen euro winst, een gevolg van de Champions League-campagne en de verkoop van Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois. Dat er nu verlies wordt geleden, ligt volgens de club aan een aantal feiten.

Factoren

Genk deelde korting uit op de abonnementen, haalde minder opbrengsten uit de Europese campagne en werd geconfronteerd met een verhoging van de structurele kosten (door o.a. stijgende loonmassa). Daarnaast zorgde ook het faillissement van sponsor Euphony voor een meerkost.

Toch is het niet allemaal kommer en kwel, benadrukt de club. ‘Genk is in de Belgische competitie nog steeds één van de clubs met het grootste eigen vermogen. We hoeven voor investeringen dus geen lening aan te gaan bij banken. Onze club heeft ook bijna geen schulden. Sterker nog, we zijn in principe schuldenvrij na afbetaling van het stadion in de komende 3 jaren.’

‘Koers lichtjes veranderen’

De conclusie is dan ook positief. ‘KRC Genk is nog steeds een financieel gezonde club. De winsten uit de vorige jaren zijn geïnvesteerd in onze jeugdopleiding, onze huidige spelerskern en de professionalisering van de club. De huidige stand van zaken geeft wel weer dat we als club onze koers lichtjes zullen veranderen.’

Genk wil de inkomsten verhogen door onder meer nieuwe commerciële partners binnen te halen en de stadionuitbating optimaal te benutten. Daarnaast zal de kostenlast worden verlaagd door met meer prestatiegerichte contracten te werken. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier