KRC Genk maakt werk van nieuw trainingscentrum

© Belga Image

KRC Genk start eind 2022 met de bouw van een gloednieuw trainingscentrum voor de A-kern. Dat hebben de Limburgers dinsdag gemeld. Het nieuwe trainingscentrum komt in het verlengde van de huidige site en zou midden 2024 klaar moeten zijn voor gebruik.

‘We willen sportief blijven groeien en daarom investeren we in onze infrastructuur’, verduidelijkt CEO Erik Gerits. ‘We gaan onze site tot een groot KRC Genk-dorp vergroten, en verankeren ons als club dus definitief hier. Dit hier is onze grond. We zien dit project als een drietrapsraket: het nieuwe trainingscentrum is trap één, daarna komt er ook een nieuw stadion op de academie voor onze beloften in 1B en de Ladies, en tot slot de vernieuwde Cegeka Arena.’

Het trainingscentrum zal voldoen aan alle eisen van een topsportlocatie, aldus Genk. Er worden twee oefenvelden aangelegd, waarvan een met een hybride grasmat, plus een derde iets kleiner terrein, voor de doelmannen.

Om het trainingscentrum te kunnen realiseren, is er met alle betrokken administraties intensief contact geweest. Het openbaar onderzoek voor de omgevingsvergunningsaanvraag is pas gestart. Genk hoopt die omgevingsvergunning in april rond te hebben.