Kreeg Ivan Vukomanovic de voorbije dagen zijn voetbalgelijk?

Ivan Vukomanovic © Belga Image

Een nieuwe trainer op de bank bij Standard heeft niet alle zorgen weggewist, maar onder Ivan Vukomanovic haalden de Rouches wel 7 op 9 en slikten ze geen enkel tegendoelpunt.

Na een gelijkspel tegen de Spaanse subtopper Sevilla in de Europa League (0-0 op Sclessin), boekte Standard in de Jupiler Pro League belangrijke uitoverwinningen bij leider RSC Anderlecht (0-2) en Cercle Brugge (0-1).

Als interim-trainer Ivan Vukomanovic al een andere voetbalvisie hanteerde dan zijn voormalige hoofdtrainer Guy Luzon, dan kreeg hij in de voorbije week zijn voetbalgelijk.

5 opvallende verschillen

Op het eerste gezicht lijkt er sprake van twee uitersten.

– Vukomanovic zit rustig op zijn trainersbank, terwijl Luzon negentig minuten als een gek tekeerging.

– De interim-trainer beheerst het Frans en het Nederlands erg goed, terwijl zijn voorganger zich nooit aan een van beide landstalen waagde.

– De Serviër presenteert op het veld een herkenbaar en goed georganiseerd spelpatroon, terwijl de Israëlische coach maanden zocht naar de juiste (winnende) formule, zonder ze te vinden.

– Het Standard volgens Vukomanovic kreeg tegen kleppers als FC Sevilla en Anderlecht geen goal tegen terwijl de verdediging van de Rouches onder Luzon een zeef was.

Paul-José Mpoku beklemtoonde ook nog dat de interim-coach zijn spelers voetbalverhalen voorhoudt, omdat hij een echte profcarrière heeft meegemaakt, wat niet het geval was met Luzon.

Of de malaise voorbij is en de genezing ingezet, is nog niet duidelijk, maar het Standard in nood heeft wel de eerste zorgen toegediend gekregen. (PD/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier