Kristinsson mag koffers pakken, Maes wordt nieuwe trainer van Lokeren

© Belga

Het bestuur van Lokeren volgt het voorbeeld van STVV en ontslaat zijn coach na slechts twee speeldagen.

De slechte resultaten en dito voetbal doen Lokeren-coach Runar Kristinsson de das om. De Waaslanders behaalden nul op zes en kwamen nog niet tot scoren. Het eigen doelpunt van Miric op de eerste speeldag niet meegerekend. Ook het geleverde spel thuis tegen Club Brugge (0-4) en op Kortrijk (1-0) was ondermaats.

Ook de reacties van de spelers over de prestaties waren allesbehalve positief. Na de eerste speeldag zei Steve De Ridder dat zijn ploeg te naïef voor de dag kwam tegen Club Brugge. Doelman Davino Verhulst vond dat zijn team werd weggespeeld door Kortrijk. ‘We hadden amper zelf kansen om te scoren en we gaven er veel te veel weg.’

Kristinsson nam in oktober 2016 het roer over van Georges Leekens bij Lokeren en verzekerde de ploeg van het behoud. Hij kreeg ook het vertrouwen om aan het nieuwe seizoen de beginnen als hoofdcoach, maar hij kon de verwachtingen van het bestuur dus niet inlossen.

Peter Maes
Peter Maes© BELGAIMAGE

Zijn opvolger wordt Peter Maes, die aan zijn tweede termijn bij Lokeren begint. Tussen 2010 en 2015 was hij al coach van Sporting. In 2015 maakte hij de overstap naar Racing Genk, maar daar werd hij in zijn tweede seizoen ontslagen. Donderdag om 14.00 uur wordt hij als nieuwe trainer van Lokeren voorgesteld.

Zaterdagavond neemt Lokeren het op tegen Excelsior Moeskroen op zoek naar hun eerste punten in de Jupiler Pro League. Of Maes dan al in de dug-out zal staan is nog niet bekend.

Na nog geen twee speeldagen in de Belgische competitie is Kristinsson al de tweede trainer die naar de uitgang wordt geleid. Eerder deze week was het de beurt aan ‘Tintín’ Márquez, de trainer van STVV. Het bestuur van Sint-Truiden heeft tot nog toe geen nieuwe hoofdtrainer aangesteld.