KV Kortrijk heeft keepersproblemen

© BELGA

Darren Keet doet het momenteel uitstekend als doelman van KV Kortrijk. Maar in januari vertrekt hij misschien naar de Afrika Cup en zit Kortrijk in de problemen, een volwaardige derde doelman is er niet.

Met Rémi Pillot (22) haalde KV Kortrijk na het vertrek van Kristof Van Hout naar Genk een nieuwe keeper in huis. Pillot lijkt klaar om Keet te vervangen, mocht die naar de Afrika Cup vertrekken – van 19 januari tot 10 februari 2013 in Zuid-Afrika.

Maar stelt zich dan niet hetzelfde probleem als toen in augustus Van Hout vertrok? Wie wordt dan tweede keeper? Derde keeper Jorgen Rogiers is intussen gestopt. Dat heeft te maken met het feit dat trainer Hein Vanhaezebrouck begin dit seizoen Jordy Mervilde, in augustus pas 17 geworden, naar de A-kern doorschoof.

Maar op dit moment is Mervilde niet klaar om bij afwezigheid van Keet desgevallend Pillot te vervangen. Wat moet Kortrijk in dat geval doen? Toch een spelerslicentie aanvragen voor hulptrainer Patrick Deman, zelf ooit een begenadigd doelman?

“Dat is een optie”, zegt Hein Vanhaezebrouck in Sport/Voetbalmagazine. “Hij traint nu en dan nog eens mee, als er een keeper te kort is, en hij doet dat nog altijd behoorlijk. Maar dat lijkt mij toch niet de beste oplossing.”

Alternatieven zoeken

De trainer van KV Kortrijk hoopt toch vooral dat Keet niet naar de Afrika Cup zal gaan. “Ik vind: Keet moet kiezen. Ik begrijp dat de Afrika Cup in eigen land meemaken een fantastische ervaring is. Maar als je daar als derde keeper weet dat je geen minuut zal spelen, moet je dan wel gaan? Stel dat Pillot het hier intussen fantastisch goed doet, wat dan? Ik denk dat Darren ook wel voelt dat Rémi iemand is met kwaliteiten, jong en heel ambitieus en die hem constant het vuur aan de schenen zal leggen zoals hijzelf dat bij Van Hout deed.”

Mocht Keet toch naar de Afrika Cup gaan, dan wil Vanhaezebrouck voorbereid zijn. “Meer dan een maand geleden al zegde ik tegen de directie: ‘Ik wil dat jullie mij een aantal pistes geven waarmee jullie bezig zijn, van keepers die vrij zijn of die voor zes maanden gehaald kunnen worden. Want stel dat we halfweg december bericht krijgen dat Keet bij de selectie zit en moet vertrekken, dan moeten we op drie dagen kunnen zeggen: naar die gaat onze voorkeur, dat is onze nummer 2 en dat onze nummer 3.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier