KV Kortrijk start Evolution Center

© BELGAIMAGE

De jeugdacademie van KV Kortrijk schakelt een versnelling hoger.

In de A-kern van KV Kortrijk zitten maar twee spelers uit de eigen jeugdopleiding: Arno Claeys (21) en Gregory Mahau (21). Beiden behoorden op de eerste twee speeldagen niet tot de wedstrijdkern. “De doorstroming naar de eerste ploeg is momenteel onvoldoende”, zegt jeugdmanager Jelle Schelstraete in Sport/Voetbalmagazine. “Het is tijd om een versnelling hoger te schakelen.”

Ondanks de beperkte middelen zijn er dit seizoen tal van veranderingen. “We zijn de eerste club in België die met 21 halftijdse trainers aan de slag gaat. We wierven een videoanalist aan. Trainingen en ook alle thuiswedstrijden van U9 tot en met beloften zullen gefilmd en geanalyseerd worden, zowel individueel als collectief.”

Naast de uitbreiding van de elitewerking gaat KVK ook buiten de poorten van zijn academie opleiden. “We willen een netwerk uitbouwen van minimum 80 clubs. Het KVK Evolution Center moet op termijn een begrip worden in het Vlaamse voetballandschap. We richten er ons op het opleiden van bestuurders, keepers, spelers en trainers om zo veel mogelijk mensen te kunnen betrekken bij KV Kortrijk. De focus ligt volledig op de ontwikkeling van het individu. Vandaar dat wij er als enige club in België voor kiezen om niet met vaste teamtrainers te werken maar met een team van trainers.”

(Christian Vandenabeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier