KV Kortrijk trekt naar BAS in bekertwist met Club Brugge, ‘zinloos’ volgens KBVB

© Belga Image

KV Kortrijk tekent bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) beroep aan tegen de beslissing van de Belgische Voetbalbond (KBVB) om de bekermatch tegen Club Brugge dan toch in het Jan Breydelstadion te laten spelen. Zinloos, zegt de KBVB.

De wedstrijd tussen Club Brugge en KV Kortrijk in de achtste finales van de Beker van België (3 december) werd geloot met als locatie het Jan Breydelstadion in Brugge. Dat was in eerste instantie een probleem voor Club, omdat stadiongenoot Cercle ook die avond thuis moest spelen in diezelfde achtste finales. Cercle kon later zijn thuismatch verplaatsen naar de dag voordien.

KV Kortrijk beweert echter dat zij het thuisrecht hebben op basis van het Bondsreglement. Maandag verklaarde het departement reglement van het Uitvoerend Comité van de KBVB zich onbevoegd om de knoop door te hakken, waarna de voetbalbond besliste om niets te veranderen aan de kalender. Maar KV Kortrijk laat het hier dus niet bij.

‘In overleg met onze raadsman heeft KV Kortrijk beslist om in beroep te gaan tegen de uitspraak die maandag gedaan werd’, zo meldt KVK op zijn website. Het beroep wordt aangetekend bij het BAS, zo verduidelijkte woordvoerder Jelle Brulez aan Belga.

Zinloos

Volgens de KBVB is er echter geen beroep mogelijk tegen die uitspraak. ‘In de uitspraak staat duidelijk vermeld dat er geen beroep mogelijk is’, aldus Bart De Leener, Regulations Manager van de KBVB. ‘Volgens ons is er dan ook niet echt een rechtsgrond om naar het BAS te stappen, aangezien die mogelijkheid niet voorzien is.’

‘Het enige wat KV Kortrijk zou kunnen doen, als het dan toch absoluut de beslissing wil aanvechten, is een kort geding aanspannen via een burgerrechtelijke procedure.’

‘Wij vinden de hele discussie trouwens een spijtige zaak, en hadden gehoopt om beide clubs te kunnen verzoenen met een wederzijdse oplossing. Maar dat is dus niet gelukt.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier