KV Kortrijk zoekt een oplossing voor zijn ‘slechte veld’

Alejandro Pozuelo van RC Genk en Youcef Atal van KV Kortrijk tijdens een Jupiler Pro League wedstrijd in Kortrijk. © BELGA

Na KVK-coach Yannis Anastasiou en enkele van zijn spelers maakte nu ook Genkcoach Albert Stuivenberg een item van de staat van het veld in het Guldensporenstadion.

Afgelopen weekend zei Genkcoach Albert Stuivenberg op de persconferentie na de wedstrijd in Kortrijk dat zijn ploeg gehinderd was geweest door de slechte staat van het veld in het Guldensporenstadion. Eerder haalde ook KVK-coach Yannis Anastasiou al aan dat het veld er in Kortrijk heel slecht bij ligt, dat het goed voetbal in een hoog tempo bemoeilijkt en zelfs het risico op blessures vergroot. Blijkbaar is het probleem dat de bovenlaag droog is en de ondergrond vochtig is, waardoor stukken van de bovenlaag makkelijk los komen en spelers makkelijker wegglijden.

‘We zijn ons bewust van het probleem’ Jelle Brulez

“We zijn ons bewust van het probleem”, zegt Jelle Brulez, communicatiemanager van KV Kortrijk. “Intern zijn we aan het onderzoeken wat de oorzaak is en wat de mogelijkheden zijn om eraan te verhelpen. Daar zijn de verantwoordelijken momenteel volop mee bezig.”

KV Kortrijk speelt zijn volgende thuismatch op 18 november tegen STVV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier