KV Mechelen en Anderlecht delen de punten

KV Mechelen en Anderlecht hebben zaterdag in de openingsmatch van de 11e speeldag in de Jupiler Pro League de punten gedeeld. Achter de Kazerne werd het 1-1.

Besnik Hasi, die Anthony Vanden Borre na een maandenlange inactiviteit meteen een basisplaats gaf, zag hoe Silvio Proto iets voor het kwartier op de proef werd gesteld door een knal van Ibrahima Cissé. De Mechelaars beweerden dat de bal over de lijn was gegaan, maar scheidsrechter Geldhof was het hier niet mee eens.

In de 21e minuut kwam de landskampioen dan toch op achterstand. Alessandro Cordaro nam de bal heerlijk op de slof en klopte Proto: 1-0. Een dominant Malinwa trof voor rust nog via diezelfde Cordaro de paal.

Ook na de rust waren de Mechelaars de betere ploeg. Uit het niets kwam Anderlecht in de 62e minuut toch op voorsprong. Dennis Praet bediende Steven Defour, die de bal over KVM-doelman Wouter Biebauw wipte.

Anderlecht zorgde in het slot nog voor wat steriel overwicht, maar het kwam niet meer tot scoren. Paars-wit blijft leider in de stand, met vijf punten voorsprong op AA Gent en Lokeren, die nog hun wedstrijd van de 11e speeldag moeten afwerken. (Belga/BO)