KV Mechelen kan beginnen verbouwen

© IMAGEGLOBE

“De Vlaamse overheid heeft alles goedgekeurd”, laat KV-voorzitter Johan Timmermans weten. Malinwa kan daarmee eindelijk beginnen aan de uitbreiding van zijn stadion.

“De Vlaamse overheid heeft alles goedgekeurd”, laat KV-voorzitter Johan Timmermans weten aan Sport/Voetbalmagazine. Malinwa kan daarmee eindelijk beginnen aan de uitbreiding van zijn stadion.

Naast Gent, Brussel en Brugge zit ook Mechelen niet stil met zijn stadiondossier. Dat dossier zit al enkele jaren in de pijplijn. De eerste plannen, die voor een gemeenschappelijk stadion met Racing Mechelen, verdwenen in de prullenmand omdat de voorziene lus aan de Nekker – een sport- en recreatiecentrum – te klein bleek en de grond te drassig was.

Vorig jaar kwam er wel een grootschalige deal uit de bus tussen alle politieke partijen en Racing en KV Mechelen. Het stadsbestuur deed de gronden die bedoeld waren voor het nieuwe stadion van de hand en kocht met dat geld het stadion van Malinois en de jeugdvelden van Racing Mechelen. Beide clubs kregen via een erfpacht de zekerheid dat ze er voor 99 jaar over kunnen blijven beschikken, in ruil voor een huurprijs.

Geen weerslag op het sportieve

Enkele maanden geleden kwam er echter een kink in de kabel. Er dook een probleem op over de erfdienstbaarheid – een probleem bij de verdeling – rond het terrein dat de stad had verkocht. De koper-projectontwikkelaar wachtte op een goedkeuring van de Vlaamse overheid vooraleer hij de deal volledig afrondde. Dat euvel is sinds vorige week echter van de baan. “De Vlaamse overheid heeft alles goedgekeurd”, laat KV-voorzitter Johan Timmermans weten. “Een hele opluchting.”

De Maneblussers willen het Veoliastadion vernieuwen en de capaciteit vergroten tot 18.500 zitjes. Voor de verbouwingen heeft geel-rood een budget uitgetrokken van 8 à 10 miljoen euro. De stad komt daarin financieel niet tussen. De Mechelaars kregen wel een lening van de Vlaamse regering met een lage rentevoet en ook sponsor Telenet komt met geld over de brug.

Volgens Timmermans zal het stadionproject geen weerslag hebben op het sportieve beleid. “KV heeft doorheen de jaren een bedrag opzijgezet en moet nu niet op de sportieve rem gaan staan. De verbouwingen zullen waarschijnlijk beginnen in de lente van volgend jaar, na de reguliere competitie. Om een nieuwe stap te zetten, hebben we een grotere accommodatie nodig. Daarmee willen we uitgroeien tot een ambitieuze subtopper.” (NN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier