KV Mechelen stelt stadionwerken uit

© BELGA

In de planning omtrent de uitbreidings- en renovatiewerken aan het stadion van KV Mechelen is het startschot verschoven naar mei 2014.

Daardoor kunnen alle abonnees hun plaats van afgelopen seizoen behouden. Eerder zag het er nog naar uit dat de plaatsen achter een van de twee doelen nu niet zouden worden aangeboden, omdat volgens de toenmalige planning die tribune al eind dit jaar zou worden aangepakt.

“Maar de gesprekken omtrent de mobiliteit en het overleg met de buurtcomités duren langer dan gepland”, zegt Marc Faes, commercieel directeur bij de club en beheerder van het stadiondossier, in Sport/Voetbalmagazine. “Vooraleer we ons dossier indienen, willen we er zeker van zijn dat alles in orde is.”

Bedoeling is nu om in het volgende tussenseizoen de staantribune plat te gooien en daar vóór de start van het seizoen 2014-2015 een nieuwe tribune te hebben, met een capaciteit die anderhalve keer groter is dan de huidige. “In dat scenario vernieuwen we tijdens het seizoen 2014-2015 de tribune achter een van de doelen, aan de kant van onze hoofdsponsor Telenet, maar verliezen we intussen geen capaciteit.”

Erfpachtovereenkomst

Het huidige stadion van KV is verouderd en barst uit zijn voegen; de commerciële vragen zijn al jaren groter dan het aanbod en de gemiddelde bezettingsgraad schommelt rond de tachtig procent. Toch is het volgens Faes niet erg dat de club nu nog langer zal moeten wachten op een stadion met meer mogelijkheden. “In al onze berekeningen was de groei nog niet meegerekend.”

Het stadion was sinds de vereffening van de club in 2002 tot vorig jaar in handen van een vereffenaar. In december kocht retailholding Mitiska de infrastructuur. Deze maand werd de stad de nieuwe eigenaar. Tussen de stad en de club komt er een erfpachtovereenkomst.

De nieuwe vertraging is niet de eerste in het dossier van KV. Eerder kapseisde het plan om een nieuw stadion te bouwen vlakbij de snelweg E19.