KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans stapt op na ‘onrust’ rond fraudeonderzoek

KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans © belgaimage

Johan Timmermans heeft donderdagavond beslist zijn mandaat als voorzitter van KV Mechelen vrijwillig neer te leggen.

‘Ik stel vast dat louter het feit dat ik voorzitter ben en een gesprek had met de politie, voor onrust en een gebrek aan sereniteit zorgt’, zo zegt Timmermans op de KVM-website. ‘Ik wil dan ook een stap opzij zetten, want voor mij primeert altijd het belang van KV Mechelen, haar spelers en haar fans.’

Malinwa kwam herhaaldelijk in opspraak in het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Enkele bestuurders werden in verdenking gesteld en medio oktober werd Timmermans verhoord door de federale politie in Hasselt, zonder in verdenking gesteld te worden.

Timmermans was voorzitter sinds de redding van de club in 2003. ‘Ik heb dit mandaat altijd met veel fierheid en engagement uitgeoefend en ben ervan overtuigd dat mijn opvolger met dezelfde energie en toewijding de raad van bestuur zal voorzitten. De toekomst van KV moet onze absolute prioriteit zijn en blijven. Ik zal dan ook de club die ik al meer dan 50 jaar een zeer warm hart toedraag, blijven steunen’, aldus Timmermans.

De club heeft het verzoek van Timmermans om een stap terug te zetten ontvangen en aanvaard. ‘Johan verdient het grootste respect voor zijn keuze om in niet evidente tijden het clubbelang te laten primeren’, zo klinkt het bij de raad van bestuur die in de loop van volgende week opnieuw samenkomt.

‘KV Mechelen wenst Johan te bedanken voor zijn inzet als voorzitter de afgelopen 15 jaar. De club benadrukt verder dat haar sportieve ambitie ongewijzigd blijft en wil morgen met een mooie overwinning de eerste periodetitel binnenhalen.’