KV Mechelen zet nieuwe tribunes en schenkt oud beton weg

Het stadion van KV Mechelen. De staantribune in de breedte van het veld werd afgebroken. © BELGAIMAGE

Wie dat wilde, kon zaterdag bij KV Mechelen een stuk beton ophalen van de staantribune die de club heeft afgebroken. Op de plaats van de verdwenen tribune gaat de club nu een grotere tribune bouwen.

Honderden fans kwamen afgelopen weekend langs voor zo’n stenen relikwie. Het is de eerste van vier verbouwingsfases. De capaciteit van het stadion zal uiteindelijk verhogen van dik 13.000 naar zo’n 18.500 plaatsen. De kostprijs raamt KV op 9,1 miljoen euro. Privé-investeerders hoesten 4 miljoen euro op, de club zelf zorgt voor 850.000 euro, er is 750.000 euro aan subsidies en KV schrijft een obligatielening uit van 3,5 miljoen euro. Daarop kan het publiek intekenen vanaf 1000 euro. De club belooft 7 jaar lang een bruto intrest van 4,25%. “De helft van de obligatielening is nu al ingevuld”, zegt KV-bestuurder Marc Faes aan Sport/Voetbalmagazine. Om die obligatielening terug te betalen en de rente te financieren gaat KV de extra inkomsten aanspreken waarvoor het vernieuwde stadion moet zorgen. KV verwacht een groei van 32% tegen 2022.”

Omdat de huidige verbouwingsfase pas in augustus wordt afgerond, start geel-rood het volgende seizoen met twee uitmatchen. Dan begint fase twee en vervangt KV een tribune achter een van de doelen. Achter dat doel zal tot medio 2016 niemand kunnen plaatsnemen. Maar de nieuwe tribune langs de zijlijn zal de totale capaciteit dan al verhoogd hebben met zo’n 1000 plaatsen.

Door de werken speelt KV zaterdag ook zijn terugmatch in de finale van play-off 2 niet in Mechelen. Maar bij geel-rood heerst er vooral blijdschap omdat de bulldozers eindelijk in actie schoten. Al in 1986 sprak ex-voorzitter John Cordier van een nieuw stadion. Maar het dossier groeide de voorbije decennia uit tot een bochtige kwestie.

Lees het hele artikel over de verbouwingswerken bij KV Mechelen in Sport/Voetbalmagazine van 20 mei.