KVO verweert zich tegen miljoenenclaims van Luc Devroe

Luc Devroe gaat de belangen van spelers behartigen. © belga

De makelaarsagentschappen J&S International, geleid door Patrick De Koster en Luc Devroe, en Starfactory Football Management, geleid door Didier Frenay, hebben een claim tegen KV Oostende ingediend.

De makelaarskantoren eisen 2,3 miljoen euro van KVO. Dat bedrag houdt verband met transfers uit het verleden, waaronder de overgang van Landry Dimata naar Wolfsburg. Voormalig sportief directeur Luc Devroe wordt door KVO met de vinger gewezen.

‘De claims zijn gebaseerd op basis van contracten ondertekend door Luc Devroe in 2016 en 2017’, legde KVO uit. ‘Luc Devroe ondertekende die contracten in naam van KVO, zonder enig medeweten van de Raad van Bestuur. Deze contracten bevatten buitensporige commissies op transfers tot maar liefst 32% van de totale transfersommen. We hebben ook vernomen dat de transfer van Landry Dimata momenteel wordt onderzocht door de autoriteiten en dat de heer De Koster intussen ook wordt beschuldigd van fraude en witwassen en hiervoor ook onder arrest staat.’

Gerechtelijke procedure

‘Gezien de excessieve commissiestructuren, de verdachte contracten die door Luc Devroe werden ondertekend zonder toestemming van de toenmalige Raad van Bestuur en het strafrechtelijk onderzoek dat er op dit moment loopt naar de activiteiten van Starfactory Football Management en J&S International dat ook leidde tot de arrestatie van Patrick De Koster, besliste het nieuwe KVO-management om het internationale advocatenkantoor DLA Piper onder de arm te nemen om deze zaak te onderzoeken én om elke nog uit te voeren betaling voorlopig te bevriezen’, vervolgde de kustploeg.

KVO bracht zowel Starfactory Football Management als J&S International op 10 augustus op de hoogte van deze beslissing. Beide makelaarskantoren beslisten daarop om onmiddellijk een gerechtelijke procedure op te starten tegen KV Oostende. ‘Op basis van onterechte claims worden de activa van KVO op dit moment bevroren voor het bedrag van 4,6 miljoen euro, wat het dubbele is van de onterechte schadeclaim van 2,3 miljoen euro’, aldus KVO. ‘Deze zaak komt een eerste keer voor op dinsdag 1 september. KVO klaagt dan dit onrechtmatig gedrag aan en vraagt om de bankrekening van de club te deblokkeren.’

‘Dankzij de steun van zijn investeerders beslist KVO om aan de externe druk te weerstaan en zet het zijn onderzoek via DLA Piper verder. KVO besliste hierop om op zijn beurt een gerechtelijke procedure op te starten tegen Luc Devroe en zijn managementbedrijf en zal volledig meewerken aan het lopende gerechtelijk onderzoek.’ (Belga)