KVO ziet El Ghanassy als buitenkansje en berekend risico

Yassine El Ghanassy is terug in België. © BELGAIMAGE

Een van de opmerkelijkste wintertransfers is ongetwijfeld die van Yassine El Ghanassy naar KV Oostende. Sportief directeur Luc Devroe licht die deal toe in Sport/Voetbalmagazine.

Yassine El Ghanassy (25) is terug in België en wil bij KV Oostende bewijzen dat hij nog lang niet afgeschreven is. Een verrassende transfer, alleen tot stand gekomen toen bleek dat Anderlecht Andy Kawaya niet naar de kust wilde laten vertrekken. “We konden Kawaya alleen huren zonder aankoopoptie, maar daar zijn Marc Coucke en ik niet voor te vinden. Spelers beter maken, zoals we ooit met Thomas Foket deden, en ze dan gratis naar hun moederclub laten terugkeren, dat willen we niet meer”, zegt sportief directeur Luc Devroe.

Piste twee was Yassine El Ghanassy, die nochtans op weg leek naar de Franse eersteklasser Stade de Reims, waar hij de fysieke en medische testen vlekkeloos passeerde, maar er uiteindelijk geen akkoord over de duur van het contract kon bereiken. “Yassine wordt ons al sinds november aangeboden door, bij manier van spreken, 37 verschillende makelaars. Toen hij vorige week zaterdag zelf met ons contact opnam en zei met wie we moesten onderhandelen, was de deal (twee seizoenen met optie, nvdr) in een paar dagen beklonken.”

Rehabilitatie

Bij momenten weergaloos bij AA Gent, maar te licht voor West Bromwich Albion en door de mand gevallen bij SC Heerenveen en Al Ain FC (Verenigde Arabische Emiraten). Een vogel voor de kat, tot hij in maart 2015 bij Stabaek Fotball zijn laatste kans greep. Resultaat? Vijftien assists en drie goals in de Noorse Tippeligaen.

Een buitenkansje (“zowel op de linker- als rechterflank inzetbaar”) én een berekend risico. “Geen transfersom en een prestatiegericht contract. En: in het verleden hebben we al bewezen dat we zogezegd moeilijke spelers in het gareel konden houden”, aldus nog Devroe, die de 25-jarige Belg verschillende keren aan het werk zag en ook van Gunther Schepens niets dan goeds hoorde.

“Volgens Gunther de beste man op het veld, terwijl ook verschillende Franse clubs – waaronder Lille – een positief rapport schreven. Ik schat de Belgische competitie iets hoger en moeilijker in dan de Noorse, maar hij stond er wel wekelijks tegen grote en sterke verdedigers”, zegt de sportief directeur. “Hij kent onze competitie, een voordeel, en we hopen dat hij zich ook in België kan rehabiliteren.”

(Chris Tetaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier