Lange: ‘Tien jaar zonder titel, niemand die dat in 2005 voor mogelijk hield’

Rune Lange was topschutter van de laatste kampioensploeg van Club Brugge. © BELGAIMAGE
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Rune Lange was topscorer van Club Brugge toen ze in 2005 voor het laatst kampioen speelden. Sport/Voetbalmagazine trof hem tijdens een vakantiebezoekje in België.

S/VM: Wat vind je ervan dat Club de voorbije tien jaar nooit meer kampioen is geworden?

Rune Lange: “Ik vind dat ongelooflijk voor een topclub met zo’n publiek en na al het geld dat er al in geïnvesteerd werd. Al tien jaar zonder titel, niemand die dat in 2005 voor mogelijk hield, denk ik.”

S/VM: Wat zijn jouw beste herinneringen?

Lange: “De titelviering na de thuismatch tegen Anderlecht in 2005. Op het veld de titel winnen, tegen de grootste concurrent nog wel, is het mooiste. Dat is een heel andere beleving dan kampioen worden voor je tv-toestel omdat een andere ploeg dan niet wint. Ik vergeet ook nooit meer de overwinning in de Champions League tegen het Ajax van Ibrahimovic, Maxwell en Van der Vaart.”

S/VM: Wat waren toen de pijlers van het succes?

Lange: “Een duidelijk systeem en een goeie mix van spelers die erin pasten. Een spelersgroep zonder uitblinkers. Spelers met een winnaarsmentaliteit. Een trainer die elke wedstrijd voorbereidde om hem te winnen, die zijn eigen spel speelde en zich niet telkens aan de tegenstander aanpaste. Een kern die lange tijd grotendeels samenbleef, spelers die elkaar goed kenden, samen wonnen en mooie momenten beleefden.”

S/VM: Wat onthoud jij persoonlijk van die titelviering in 2005?

Lange: “De blijdschap. De sfeer na de wedstrijd op het veld en daarna ook in de B-IN op Oud Sint-Jan. Eerst iets eten en daarna de disco.” (lacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier