Laurent Depoitre: KV Oostende of Zulte Waregem? Of Cercle Brugge?

© Belga
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Waar speelt Laurent Depoitre volgend seizoen? Een stand van zaken.

Vorig seizoen was Laurent Depoitre (24) topscorer van KV Oostende, de kampioen van de tweede klasse die komend seizoen in de eerste klasse speelt. In januari al tekende hij een contract tot de zomer van 2016 bij Zulte Waregem, dat hem wel tot het einde van het seizoen bij KV Oostende liet spelen. Maar volgens de Belgische voetbalbond is er nooit een officiële transferaanvraag geweest en behoort de speler nog toe aan KV Oostende.

Contract bij KV Oostende Laurent Depoitre maakte/maakt deel uit van een aandelenovernamedeal tussen Yves Lejaeghere, voorzitter van KV Oostende, en Patrick Decuyper, CEO van Zulte Waregem. De rechtsgeldigheid van dat voorakkoord wordt betwist door Lejaeghere. “Maar voor de voetbalbond is er geen discussie: vandaag is Laurent een speler van KV Oostende, zijn contract bij ons loopt nog tot eind volgend seizoen”, zegt Rik Coucke, persverantwoordelijke van KV Oostende. “De speler keurt niet goed hoe het gelopen is, zeker niet, maar hij aanvaardt de situatie.”

Maar zijn contract bij KV Oostende is er een dat hij een jaar geleden als tweedeklasser tekende en komt niet in de buurt van het contract dat hij in januari voor Zulte Waregem tekende. “Daarom zullen we deze week met hem samenzitten om te bekijken in welke mate we daar financieel aan tegemoet kunnen komen”, zegt Coucke. “We willen hem houden, we willen daarvoor een inspanning leveren, maar wel binnen onze budgettaire limieten. Geraken we eruit, dan is de kans niet onbestaande dat hij bij ons zal blijven. Komen we niet overeen, dan moeten we een andere oplossing zoeken.”

Contract bij Zulte Waregem

Gerd Van Eetvelde, de manager van Laurent Depoitre, vraagt duidelijkheid over het geschil tussen Yves Lejaeghere en Patrick Decuyper. “Zoals iedereen weet, zijn we met Zulte Waregem overeengekomen tot 2016, maar kregen we onlangs kennis van het feit dat de overeenkomst tussen de voorzitter van Oostende en de CEO van Zulte Waregem niet geldig zou zijn, of dat er discussie rond is”, zegt hij. “We hopen dat die situatie zo snel mogelijk uitgeklaard wordt. Laurent speelde een goed seizoen, wil een stap hoger zetten in zijn carrière en hoopt dat zoals overeengekomen te doen via Zulte Waregem. Mocht het niet lukken, dan denk ik wel dat hij zal aansturen op een vertrek.”

Cercle Brugge is al van in januari geïnteresseerd in de centrumspits, ontkent managing director Yvan Vandamme niet. “Maar we nemen geen initiatief”, zegt hij. “We wachten op duidelijkheid.”

Ook Van Eetvelde is niet bezig met een andere transfer voor zijn speler, beweert hij. “Omdat we hopen dat er snel een oplossing komt tussen Yves Lejaeghere en Patrick Decuyper. De bal ligt in hun kamp. Iedereen wacht op duidelijkheid.”

Delicaat dossier

KVO-voorzitter Yves Lejaeghere ten slotte: “Daar zal ik eens rustig over praten met Walter Van Steenbrugge (zijn advocaat, nvdr), want het is een delicaat dossier. Ik kan u één ding bevestigen en dat is dat Laurent Depoitre vandaag eigendom is van KV Oostende. Dat checkten we bij de voetbalbond en die bevestigde dat officieel. Daar komen allerlei juridische aspecten bij kijken, maar meer zal ik daar dus niet aan toevoegen. Laurent Depoitre is een jongen die we in eerste goed kunnen gebruiken. Komt er geen ernstig bod, waar de speler en KV Oostende goed bij varen, dan zal hij in ieder geval het seizoen bij ons beginnen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier