Levert Perbet Bergen 2,4 miljoen euro op?

© IMAGEGLOBE
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Sinds de komst van Jérémy Perbet (ex-Bergen) verloor Villarreal geen enkele wedstrijd meer in de Spaanse tweede klasse. Club en speler hebben zicht op promotie naar La Liga.

Voor Perbet ging in Spanje een nieuwe wereld open. “In de eerste thuismatch scoorde ik twee keer en zo viel ik direct in de gratie van het publiek”, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. “Maar ik heb ook al wel op de bank gezeten, niet onlogisch in een kern waar er spelers zitten met ervaring in de Champions League. Alles gebeurt hier aan topsnelheid, zelfs op training. Ik heb echt veel zin om een verlengstuk te breien aan dit avontuur. Het zou deugd doen na negen clubs in tien jaar.”

Smak geld voor Bergen?

Als Villarreal promoveert, kan het Perbet kopen voor een vastgelegd bedrag. Blijft de club in tweede, dan moet het aan tafel gaan zitten met de bestuurders van Bergen. In elk geval zou het gaan om de duurste verkoop uit de geschiedenis van Bergen, zegt algemeen directeur Alain Lommers.

Als Villarreal promoveert en de aankoopoptie licht, incasseert Bergen bovenop de huursom van 600.000 euro nog eens 1,4 miljoen euro. Speelt Perbet in de Primera División tien matchen, betalen de Spanjaarden een bonus van 200.000 euro, bij twintig matchen 400.000 euro. Het kan dus dat Perbet – bij Lokeren gekocht voor 300.000 euro – de Henegouwers finaal 2,4 miljoen oplevert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier