Leye: ‘Dury kan eender waar succes halen’

© BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Niet enkel zijn goals en assists waren belangrijk, zegt Mbaye Leye in Sport/Voetbalmagazine. De aanpak van trainer Francky Dury en de inbreng van fysiektrainer Bram De Winne waren dat evenzeer.

Mbaye Leye: “Meteen na de wedstrijd op Anderlecht ben je enorm ontgoocheld en verdrietig, omdat je tot de laatste minuut geloofde in de titel en dan beseft dat je geen kampioen bent geworden. Maar enkele dagen later realiseer je je weer hoe sensationeel het is voor een club als Zulte Waregem om zelfs in een systeem met play-offs tot de laatste seconde te wedijveren met Anderlecht en je te kwalificeren voor de voorrondes van de Champions League. De supporters vierden dat ook als een kampioenstitel.”

“Met Gent en Standard ben ik vicekampioen geworden en hier ben ik de eerste geweest om te verklaren dat Zulte Waregem kampioen kon worden. Dat deed ik omdat ik overtuigd was dat het talent en de spirit aanwezig was om de titel te kunnen winnen. We zijn een ploeg waarin iedereen voor elkaar werkt. De aanvallers zijn de eerste verdedigers, de pressing is ons sterke punt. Het collectief is de vedette.”

“Maar ik wil toch graag het werk van fysiektrainer Bram De Winne onderstrepen, want het liet ons toe om die inspanningen ook in periodes met veel midweekvoetbal te blijven doen. De directie is dan weer zo slim geweest om geen druk op ons te leggen, ons altijd met de voeten op de grond te houden en alle sleutels in handen van de trainer te geven. Dan is hij op zijn best en kan hij eender waar succes halen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier