Lierse beëindigt samenwerking met Eric Van Meir

Eric Van Meir © BELGAIMAGE

De club is van oordeel dat er een andere trainer nodig is om een stap hoger te kunnen zetten met deze getalenteerde kern van spelers, luidt het.

SK Lierse zal play-off 2 niet aanvatten met Eric Van Meir als hoofdcoach. De Antwerpse club meldt dat de samenwerking wordt beëindigd. Chris Janssens neemt voorlopig de trainingen over, in afwachting van een overeenkomst met een nieuwe hoofdcoach.

Gemist

Van Meir betaalt de prijs voor het missen van de promotie naar 1A. Lierse beëindigde de reguliere competitie in 1B als eerste, maar moest in de twee periodekampioenschappen respectievelijk Roeselare en Antwerp laten voorgaan.

‘De voorbije dagen werd er heel wat gezegd en geschreven over Lierse en Eric Van Meir, maar onze club wilde pas reageren wanneer met al de betrokken personen de nodige gesprekken gevoerd waren’, schrijft Lierse op zijn website. ‘Onze doelstelling werd dit seizoen jammer genoeg tot tweemaal toe net niet gehaald. Iedereen maar zeker ook de hoofdtrainer draagt daarin zijn verantwoordelijkheid. Daarom heeft het bestuur na rijp beraad beslist om de samenwerking met Eric Van Meir als T1 te beëindigen.’

Geen T2

De Antwerpse club maakte verder bekend dat het voor het seizoen de bedoeling was om Van Meir voor een lange periode aan de club te verbinden als T2. Van Meir wilde zelf echter graag hoofdtrainer blijven en kreeg die kans ook van het bestuur. ‘Na zijn ontslag werd meteen het voorstel gedaan aan Eric om T2 te worden van Lierse, maar Eric verkoos dit niet te doen, een keuze die we moeten aanvaarden’, legde de club uit.

‘Lierse is zich meer dan bewust van de verdiensten van Eric voor onze club, zowel als speler als trainer, en zal hem daarvoor eeuwig dankbaar blijven. Van Meir heeft samen met de club mooie dingen gerealiseerd de voorbije anderhalf jaar, maar de club is van oordeel dat er een andere trainer nodig is om een stap hoger te kunnen zetten met deze getalenteerde kern van spelers.’

Lees ook de opinie van Frank Van Laeken: ‘Het enige dat Lierse nog kan redden, is een scenario zoals dat van KV Mechelen veertien jaar geleden’

In play-off 2 zijn de Pallieters ingedeeld in groep A, met verder ook KV Mechelen, Standard, STVV, Waasland-Beveren en Union.