Lierse denkt aan nieuw, gedeeld stadion

© BELGA

Niet enkel Anderlecht en Club Brugge denken aan een nieuw stadion. Ook Lierse SK bewandelt die piste.

Om meer volk te lokken heeft Lierse niet alleen betere resultaten nodig, maar ook meer comfort. Dat ligt moeilijk in een stadion dat voor de helft verbouwd is en waar de andere twee tribunes hooguit opgekalefaterd worden omdat het stadion op termijn verdwijnt.

De voorbije jaren vormde Walter Grootaers met ex-manager Neel De Ceulaer een tweemanscomité op zoek naar een nieuw locatie voor een stadion. Grootaers, ook Lierse schepen voor Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Wonen, heeft niet meteen een oplossing. “In Lier zelf is er geen enkele mogelijkheid. De huidige site op het Lisp is deels bouwgrond en recreatiegrond, maar zo groot is dat ook weer niet dat je met de verkoop een nieuw stadion kunt financieren”, aldus Grootaers.

Even was er een idee voor een nieuwe locatie niet ver van de afrit Grobbendonk aan de E313, “want een nieuw stadion moet altijd nabij een snelweg liggen.” Ook die piste bleek niet haalbaar.

Grootaers denkt luidop aan een andere oplossing: “Als je ziet dat het stadion van Antwerp in vogelvlucht amper twaalf kilometer van Lierse ligt, zou het toch gek zijn om twee nieuwe stadions te bouwen? Zelfs Mechelen ligt maar vijftien kilometer ver. Waarom zou je niet denken aan een nieuw, goedgelegen stadion dat bespeeld wordt door twee clubs?”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier