Lierse laat doelman Sels thuis

© BELGA

Er zit een haar in de boter tussen SK Lierse en zijn doelman Matz Sels. De beloftevolle Belg wil niet bijtekenen en dreigt zo op de bank te belanden.

Tegen vierdeprovincialer Zandvoort stond Matz Sels nog negentig minuten onder de lat. In het weekend keepte plots Nathan Goris. Deze week vertrok Lierse met drie keepers op trainingskamp naar Doorwerth: Goris, de 17-jarige Steven Verheyen (overgenomen van Beerschot maar eerder al bij Lierse tijdens zijn jonge jaren) en Jeffrey Pauwels uit de eigen jeugd.

Michaël Clepkens van Waasland-Beveren trainde tijdelijk mee om zijn conditie te onderhouden bij de club van zijn voormalige ploegmaat Tomasz Radzinski, maar was nooit in beeld op het Lisp.

Dat Sels niet meegaat, is verrassend, maar ook niet helemaal. Er zit al langer een haar in de boter tussen de keeper en de club. Nochtans heeft Sels, die na het vertrek van Eiji Kawashima op aangeven van voorzitter Maged Samy volop zijn kans kreeg, er een uitstekend seizoen op zitten en loopt zijn contract op het Lisp nog een jaar.

“Hij heeft te kennen gegeven dat hij niet wil bijtekenen,” verklaart woordvoerder Ben Bruynseels de beslissing, “maar de trainer zal na de stage evalueren hoe het verder gaat.”

Sportieve gevolgen

Sels’ zaakwaarnemers René Vijt en Walter Mortelmans zaten één keer met Lierse aan tafel. Dat was nog voor Radzinski op het Lisp technisch directeur werd. Mortelmans: “De speler heeft toen bepaald dat hij aan de voorwaarden die Lierse hem toen bood zijn contract niet wilde laten openbreken. Daar is toen bij gezegd dat dat sportieve gevolgen zou kunnen hebben.”

Mortelmans praatte nog één keer informeel met Radzinski, maar een toenadering kwam er niet. “Waarom zou je bij een ploeg bijtekenen waar je niet mag spelen?”

Lierse, dat een kater heeft overgehouden aan het gratis vertrek van Yoni Buyens en Seth De Witte naar KV Mechelen, wil zijn betere spelers niet meer eind contract zien komen. Mortelmans merkt op: “Anderzijds zegt Lierse dat het nooit nog een euro aan transfergeld wil uitgeven. Het zoekt dus spelers die elders wél eind contract zijn.”

Wat hem betreft, is de deur niet dicht. “Sels heeft nog een jaar contract, het is aan de trainer om te bepalen wie speelt. Wij zijn altijd bereid om te praten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier