Lierse: nog onduidelijkheid over lot Ramzy

© BELGA

Voor het eerst in drie jaar eerste klasse won Lierse twee wedstrijden naeen. Daardoor behoudt de kleinste agglomeratie van eerste klasse haar club in eerste.

Voor het eerst in drie jaar eerste klasse won Lierse twee wedstrijden naeen. Daardoor behoudt de kleinste agglomeratie van eerste klasse haar club in eerste.
Met het debuut van de Ethiopische spits Ahmed Said Salhadin liet Lierse dit seizoen zijn dertigste kernspeler opdraven. Met Salhadin erbij stonden voor het eerst vier van de zeven in januari aangeworven spelers op het veld. Zes van de zeven nieuwkomers in januari kregen al hun kans. Invallersdoelman Mahmoud Essam geraakt niet eens op de bank omdat Lierse Nathan Goris nodig heeft om aan voldoende (zes) Belgen te geraken op het scheidsrechtersblad.

De komende weken zal Salhadin net als Christian Pouga vaker aan spelen toekomen: Hany Ramzy wil de topschutter van Lierse Kostadin Hazurov wat laten rusten. De Bulgaar speelde dit seizoen alle matchen (tegen KV Mechelen uitzonderlijk als invaller) maar maakte zijn laatste (negende) goal op 2 februari. Het wordt Pouga of Said in de spits, de één als basisspeler en de ander als invaller, want Ramzy houdt vast aan zijn systeem met één diepe spits en vindt dat geen van beide nieuwkomers al negentig minuten aankan.

Maandag zaten de trainers en Maged Samy samen om over de toekomst te praten. Dat Maged nog eens benadrukte dat hij Ramzy als technisch directeur van heel Wadi Degla (Wadi Degla FC, Lierse en KV Turnhout) beschouwt, terwijl Ramzy een paar weken geleden herhaalde dat hij naar België kwam om er TD te worden en dat hij niet van plan was geweest trainer te worden, laat uitschijnen dat er straks een andere hoofdtrainer komt.

Wat er na het seizoen met de spelers van Wadi Degla – die nu bij Lierse en Turnhout zitten – gebeurt, weet Maged nog niet: “Dat hangt van de situatie in Egypte af.” Zaterdag nog werd het gebouw van de Egyptische voetbalbond in brand gestoken, terwijl de competitie er al bijna anderhalf jaar stil ligt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier