Lierse ontslaat trainer Chris Janssens

© Belga

De 1-3 thuisnederlaag tegen Beerschot was blijkbaar de druppel te veel.

Lierse heeft trainer Chris Janssens aan de deur gezet. De 1-3 thuisnederlaag tegen Beerschot op de vijftiende speeldag was blijkbaar de druppel te veel. Misnoegde supporters verlieten toen al voor het laatste fluitsignaal de tribunes.

Lierse pakte in zijn laatste vijf competitiewedstrijden slechts drie punten en staat na de heenronde op de veertiende plaats in de Jupiler Pro League, amper twee punten boven de degradatiezone.

De Antwerpse club heeft het ontslag van Janssens bevestigd.

Vertrouwen

Eind oktober bevestigde het bestuur van Lierse nog het vertrouwen in Janssens. Die reageerde toen in Sport/Voetbalmagazine: “Ik weet ook dat, als ik nog een paar keer naeen verlies, de situatie opnieuw helemaal kan omslaan.”

De 43-jarige Janssens was hoofdtrainer van Lierse sinds het seizoen 2011-2012, toen hij Sollied opvolgde. Daarvoor was hij hulptrainer bij de Pallieters, waar hij halfweg het seizoen 2006-2007 belandde en waar hij na de degradatie zijn spelersloopbaan afsloot en toetrad tot de technische staf.

Vorig seizoen loodste hij Lierse naar een veilige twaalfde plaats in de eindstand. In groep A van play-off 2 eindigde de club met zeven punten op de derde plaats.

Vijfde

Janssens is al de vijfde trainer die dit seizoen in eerste klasse op straat wordt gezet, na Ron Jans (Standard), Trond Sollied (AA Gent), Bob Peeters (Cercle Brugge) en Georges Leekens (Club Brugge). (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier