Lierse verliest tweede keer op rij met 6-0

Leider Club Brugge heeft op de 21e speeldag in de Jupiler Pro League hekkensluiter Lierse met 0-6 ingeblikt. Bij de rust stond er al 0-5 op het bord.

Voor Lierse was het de tweede 6-0 nederlaag op rij. Vorige week ging het met die score op het terrein van Charleroi de boot in.

In de stand heeft Club nu zeven punten voor op eerste achtervolger RSC Anderlecht, dat later nog Westerlo ontvangt.

Twee eigen goals van Matoukou

Club Brugge hoefde niet erg veel te doen om met de drie punten uit Lier terug te keren. In de aanvangsfase was het vooral Lierse dat zichzelf de das omdeed. Zo werkte Eric Matoukou na tien minuten een ongevaarlijke voorzet van Lior Refaelov in eigen doel. Zeventien minuten later was het diezelfde Matoukou die opnieuw zijn eigen doelman verschalkte.

Iets na het halfuur haalde Rami Bebsebaini Refaelov neer binnen de zestien. De Lierse-verdediger mocht meteen gaan douchen en Refaelov trapte vanop elf meter de 0-3 tegen de touwen. José Izquieredo (38e) en Tom de Sutter (42e) zorgden nog voor rust voor de forfaitscore en Refaelov maakte in de 72e minuut de afstraffing compleet.

Gent wint weer

Eerder op de dag had AA Gent na twee nederlagen en twee gelijke spelen nog eens een competitiezege geboekt. De Oost-Vlaamse club ging met 2-3 winnen in Kortrijk.

Lasse Nielsen opende in de 13e minuut de score voor Gent. Stijn De Smet bracht Kortrijk vijf minuten later langszij. Na doelpunten van Benito Raman (61e) en Laurent Depoitre (82e) leek de Vlaamse topper beslist, maar Thomas Matton maakte het in de slotminuut nog spannend. In blessuretijd miste Teddy Chevalier een unieke kans op de gelijkmaker.

Ook zeges voor Charleroi en KV Mechelen

Ook Charleroi boekte een uitzege: 1-3 bij Zulte Waregem. Cedric Fauré (29e), Karel Geraerts (37e) en Neeskens Kebano (87e) scoorden voor Charleroi, Mohamed Messoudi deed dat vanop de penaltystip voor Essevee. KV Mechelen won met 1-0 van Moeskroen-Péruwelz, dankzij een doelpunt van Seth De Witte (82e).

Zaterdag staan ook nog KRC Genk – Oostende, Standard – Lokeren en Cercle Brugge – Waasland-Beveren op het programma. (Belga/KVDA)