Lokeren blijft op zoek naar nieuwe CEO

Lokerenvoorzitter Roger Lambrecht wilde Marc Van Maele terughalen als CEO van zijn club, maar de deal sprong in extremis af. © BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Sporting Lokeren zet de zoektocht naar een nieuwe CEO verder na ultiem afspringen van onderhandelingen met Marc Van Maele.

Drie weken geleden schreven we in Sport/Voetbalmagazine dat Marc Van Maele zou terugkeren als CEO van Sporting Lokeren. “Een kwestie van dagen”, bevestigde voorzitter Roger Lambrecht toen. Een handtekening kwam er uiteindelijk niet, de samenwerking werd in allerlaatste instantie afgeblazen. “We vonden geen akkoord over bindende afspraken die aanvaardbaar waren voor beide partijen,” is het enige dat Van Maele daarover kwijt wil.

De West-Vlaming wilde meer garanties over zijn autonoom functioneren. Een les die hij had geleerd uit zijn vorige passage bij Lokeren, van 2011 tot 2014: “Ik heb in die periode veel gegeven voor Lokeren en ik was toe aan een sabbatical. Het had niets te maken met onenigheid tussen mij en Lambrecht. Het beste bewijs: hij vroeg me zelf terug. Ik had het graag gedaan, voel me ook klaar om in het voetbal terug te keren. Jammer genoeg sprong het bij Lokeren na vier maanden onderhandelen af op punten en komma’s.”

Daarmee toont Lambrecht nog niet klaar te zijn om veel uit handen te geven. “Als hier morgen iemand enorm veel centen binnenbrengt, krijgt die recht van spreken,” luidt het gekende mantra van de ondertussen 84-jarige bandenmagnaat wanneer het over de toekomst van zijn club gaat. De Lokerenvoorzitter zoekt nu verder op de lijst van kandidaten waaruit headhuntersbureau Hudson vorig jaar Rudy Geens selecteerde als CEO van de Wase club. De Mechelaar werd in januari van dit jaar ontslagen na amper een half jaar dienst op Daknam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier