Lokeren boekt late zege tegen Plzen

Lokeren heeft in zijn heenwedstrijd van de vierde en laatste voorronde van de Europa League voetbal een knappe 2-1 zege geboekt tegen het Tsjechische Viktoria Plzen. De Belgische bekerwinnaar kwam in het Koning Boudewijnstadion na 10 minuten op voorsprong via Hamdi Harbaoui, de Tsjechen lukten in de 29e minuut de gelijkmaker via Bakos. In de toegevoegde tijd bezorgde Mijat Maric Lokeren van op de stip de 2-1 zege.

De Waaslanders, die als bekerwinnaar pas in de vierde en laatste voorronde hoefden uit te komen, moesten voor hun thuiswedstrijd uitwijken naar Brussel, omdat het eigen stadion niet voldeed aan de UEFA-normen. In een karig gevuld Koning Boudewijnstadion zette Harbaoui het team van coach Peter Maes al snel op voorsprong. Plzen, afgelopen seizoen derde in de Tsjechische competitie en goed voor een derde plaats in de groepsfase van de Champions League, klom negentien minuten later echter op gelijke hoogte via Bakos. In de tweede helft leek de partij lange tijd op een gelijkspel af te stevenen, maar in de ultieme slotfase werd Harbaoui neergehaald in de zestien. Ref Antonio Lateu Lahoz legde de bal op de stip en stuurde Sevinsky met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamers. Uiteindelijk was het Mijat Maric die in de vierde minuut van de blessuretijd de 2-1 eindcijfers op het scorebord zette. De terugwedstrijd in Plzen wordt volgende donderdag afgewerkt. De winnaar van de dubbele confrontatie plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League, de verliezer is Europees uitgeschakeld. (Belga)