Lokeren sleept punt uit de brand tegen Zulte Waregem: 1-1

Jakson Jaja Coelho wordt gefeliciteerd na de late gelijkmaker © BELGA

In de openingswedstrijd van de twintigste speeldag hebben Lokeren en Zulte Waregem 1-1 gelijk gespeeld. Bij de rust stond Essevee, dat al vroeg met 10 man moest spelen, 0-1 voor.

Mbaye Leye mocht de bezoekers in de 12e minuut vanop elf meter op voorsprong trappen. Scheidsrechter Jonathan Lardot had een strafschop toegekend na hands van Koen Persoons. Twee minuten later moest Zulte Waregem met tien voort. Na een botsing met Persoons revancheerde Mame Baba Thiam zich met een kopstoot.

Ondanks de numerieke minderheid leek Essevee de drie punten vast te gaan houden, tot Jakson Jaja Coelho in de slotminuut een blunder in de Essevee-verdediging afstrafte. Diezelfde Coelho bezorgde Lokeren in blessuretijd bijna nog de overwinning. Doelman Sammy Bossut dook net op tijd de hoek in om zijn afstandsschot te stoppen.

In de stand blijft Zulte Waregem vijfde. Met 30 punten volgt het op tien punten van AA Gent, zeven van Club Brugge, vijf van KV Oostende en vier van RSC Anderlecht. Lokeren miste de kans om over vijf teams naar de zesde plaats te wippen. Met 23 punten blijft het elfde.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier