Lokeren wacht op Kristinsson

© BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Sporting Lokeren heeft zijn pijlen gericht op ex-boegbeeld Runar Kristinsson om de gewijzigde jeugdpolitiek kracht bij te zetten. Zo verklapte sportief directeur Willy Reynders.

Sporting Lokeren heeft zijn pijlen gericht op ex-boegbeeld Runar Kristinsson om de gewijzigde jeugdpolitiek kracht bij te zetten. Zo verklapte sportief directeur Willy Reynders althans in een interview met Sport/Voetbalmagazine.
“De volgende stap die we bij de jeugd moeten zetten, is een sterke figuur halen die dat laatste beetje uit de beloften kan halen en die ook overkoepelend de filosofie kan overbrengen”, zegt Willy Reynders in Sport/Voetbalmagazine. “Iemand die voor die groep kan staan, met uitstraling, en met de kwaliteit om die jongens nog wat aan te leren. Runar Kristinsson is voor mij dat type. Ik heb hem daarvoor gebeld en hij zou erover nadenken. Hij was bezig met zijn Pro Licence in Engeland, behaalde in IJsland de titel met KR Reyjkavik, maar het nadeel daar is dat het een lilliputterscompetitie is en dat er maar een half jaar gespeeld kan worden. Voor ons is hij een man van het huis.”

“Ook bij de jeugd probeer ik geleidelijk aan meer oud-spelers in te schakelen, maar dat is niet altijd gemakkelijk. Het vereist ook vorming en wat didactiek, maar veel ex-profs deden nooit iets anders dan voetballen. Ik heb in de wereld wel een stuk of vijftien ex-spelers lopen die scouten. Dat is mijn apparaat. Maar ik wil alles ook zelf zien, live of op beeldmateriaal. Want ik sta dicht bij de trainer en de spelersgroep en wij weten het best wat er nodig is. Wie komt moet beter zijn dan onze eigen jeugdspelers.”

“Zeker na de periode Willy Verhoost hier was ons eerste werk onze eigen gasten herwaarderen, opwaarderen, waarderen gewoon. Killian Overmeire was de eerste die een contract kreeg, dat van Tshimanga werd datzelfde jaar twee keer opengebroken en bij dat van Laurens De Bock kreeg ik zelfs het verwijt dat ik gek was om zo’n jonge gast al zo’n contract te geven. Ook in Genk ben ik trouwens zo te werk gegaan. Jo Coppens werd gepusht vanuit de jeugdwerking, maar die liet ik gaan en ik gaf Thibaut Courtois en Koen Casteels hun eerste contract. Hetzelfde deed ik met Benteke, van zodra hij zestien was. Achteraf bekeken, is dat allemaal logisch, maar het zijn wel beslissingen die op het juiste moment genomen moeten worden. Genk is groot geworden door zijn eigen jeugd, maar nu zie je dat het moeilijker wordt. Jos Vaessen noemde het ooit een schande dat er destijds bij Beveren tien zwarten op het veld stonden. Maar nu denk ik soms: dat hij ze maar eens gaat tellen in zijn eigen ploeg.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier