Lokeren zes weken zonder Jérémy Taravel

© IMAGEGLOBE

Sporting Lokeren zal het tot aan de winterstop moeten stellen zonder Jérémy Taravel. De Franse centrale verdediger werd geopereerd aan de knie.

Sporting Lokeren zal het tot aan de winterstop moeten stellen zonder Jérémy Taravel. De Franse centrale verdediger werd geopereerd aan de knie.
De Fransman kampt al sinds eind vorig seizoen met een ontsteking aan de knieligamenten. Een rustperiode tijdens de zomervakantie en het begin van de voorbereiding bracht weinig soelaas, Taravel speelt al een hele heenronde met pijn in de knie. Daarom werd enkele weken geleden een datum vastgelegd om een operatie door te voeren.

Taravel, zondag tegen KRC Genk nog aan de aftrap, is zelf vragende partij voor een operatie, zelfs al kost die ingreep hem zes weken revalidatie. “Op die manier wil hij ervoor zorgen dat hij volledig fit is na Nieuwjaar”, zegt sportief directeur Willy Reynders.

Als alternatieven centraal achterin denkt de technische staf in de eerste plaats aan Gueye (34). Ook linksachter Laurens De Bock kan doorgeschoven worden. Dat was ook de reden waarom Peter Maes de kersverse Rode Duivel tijdens de voorbereiding al enkele malen op die positie uitprobeerde.

“Gueye is toch geen sukkelaar”, nuanceert Reynders het uitvallen van Taravel. “Dat bewees hij vorig seizoen al door enkele keren de nul te houden achterin en ook tijdens de bekerfinale stond hij in de ploeg.”

Deense aanwinst

Vanaf januari krijgt Lokeren achterin ook Alexander Scholz, een twintigjarige Deense verdediger met Duits paspoort, nu nog actief in de IJslandse competitie bij Stjarnan Gardabaer.

Reynders: “Scholz werd ons aanbevolen door Arnar Vidarsson en Arnar Gretarsson. Ook vanuit Denemarken, waar hij voordien speelde, kwamen niets dan lovende kritieken. Daarop lieten we hem twee weken stage lopen: in de wedstrijden die hij speelde bij onze beloften en de trainingen met de A-kern, liet hij een zeer goede indruk. Voor zijn leeftijd is hij heel matuur. Hij heeft leiderskwaliteiten, speelt heel geconcentreerd. Hij is een talent voor de toekomst.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier