Lombaerts: ‘Denk niet dat ik komende zomer al naar België terugkeer’

Nicolas Lombaerts (rechts) noemt Laurent Depoitre de beste spits van de drie CL-tegenstanders. © BELGAIMAGE

Rode Duivel Nicolas Lombaerts speelde in de CL met Zenit Sint Petersburg twee keer tegen zijn ex-club AA Gent, waar zijn naam al langer genoemd wordt in de wandelgangen.

Nicolas Lombaerts (29) maakt in Sport/Voetbalmagazine een nuchtere analyse van die onderlinge confrontaties met AA Gent. Hij heeft lof voor de werkwijze van Hein Vanhaezebrouck, maar nuanceert ook: “Het is een tactiek die weinig ploegen hanteren, zo’n 3-4-3, je moet er specifieke spelers voor hebben: lopers, hardwerkende spitsen en flankspelers die makkelijk van positie wisselen. Ik denk niet dat je zoiets bij elke spelerskern kunt toepassen. Als ergens een paar vedetten niet willen lopen en werken, lukt het niet. Bij Gent gaat het wel, ook omdat Hein een heel brave groep heeft. Hij heeft zijn spelers goed in de hand.”

Zelf diende hij vooral duels uit te vechten met Laurent Depoitre. Sinds kort ook ploegmaat bij de Rode Duivels. “Laurent Depoitre vond ik een goeie, moeilijk te bespelen spits. Ik heb het er lastig tegen gehad”, geeft Lombaerts toe. “Ik heb al tegen slechtere spitsen gespeeld die bij grotere clubs zaten. Depoitre is een ambetanterik die nooit afgeeft en blijft jagen. Ik vond hem in ieder geval de beste spits van onze drie tegenstanders in de Champions League.”

Terugkeer naar Gent?

Afgelopen zomer was er even sprake van dat Nicolas Lombaerts zou vertrekken uit Rusland, waar hij bij Zenit op de bank was verzeild. AA Gent werd genoemd als nieuwe bestemming. “Afgelopen zomer was er even informeel contact met Gent,” erkent de verdediger, “zoals er ook interesse was van andere clubs. Logisch, gezien de situatie toen, omdat ik niet speelde. Ik heb in elk geval geen spijt dat ik afgelopen zomer niet naar Sunderland ben gegaan, als ik zie waar ze nu staan. Ik ben blij dat ik toen doorgebeten heb en hier nu weer titularis ben, al weet ik niet hoe dat straks gaat. Onze trainer kondigde aan dat hij na dit seizoen weggaat, en je weet nooit wat een nieuwe trainer wil.”

Is AA Gent dan een toekomstige optie? Lombaerts: “Ik heb bij Zenit nog een contract voor twee en een half jaar en ik denk niet dat ik komende zomer al naar België terugkeer. Mijn doel is zo lang mogelijk bij Zenit of een andere buitenlandse topploeg te voetballen. Ik denk niet dat de club me gratis laat gaan voor bewezen diensten. De som die zij voor mij zouden vragen zal niet te betalen zijn door een Belgische club.”

Lees het volledige interview met Nicolas Lombaerts in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 6 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier