Lombaerts gedegradeerd in Oostendse hiërarchie

Nicolas Lombaerts.

KV Oostende heeft maandagmorgen bekendgemaakt voorlopig niet meer te rekenen op Nicolas Lombaerts. De verdediger traint vanaf vandaag mee met de B-kern.

De beslissing komt niet geheel als een verrassing. Lombaerts loon weegt hard op de financiële kost van KV Oostende. De 34-jarige Lombaerts heeft nog een overeenkomst tot het einde van het seizoen, maar vertrekt mogelijks nog voor het sluiten van de zomermercato.

‘Nieuwe’ KVO

‘We doen dit om sportieve redenen in de breedst mogelijke context,’ gaf CEO Patrick Orlans uitleg op de clubwebsite. ‘Wij hebben alle respect voor de carrière die Nicolas heeft uitgebouwd, in een volwassen gesprek hebben we dit dan ook meegedeeld. Met dit ‘nieuwe’ KVO willen wij iedereen duidelijkheid geven van zijn situatie.’

Lombaerts, 39-voudig Rode Duivel, maakte in de zomer van 2017 de overstap van Zenit Sint-Petersburg naar KV Oostende. In zijn eerste seizoen aan zee zwaaide Marc Coucke nog de plak bij KVO. Sinds zijn vertrek naar Anderlecht daalde het budget van de Kustboys fors en werd meer dan eens aangegeven dat het contract van Lombaerts te zwaar woog voor de club. Toch kwam de verdediger vorig seizoen nog tot 26 officiële duels voor KVO.

Afgelopen zondag zat Lombaerts niet in de selectie bij de seizoensopener van Oostende op het veld van Anderlecht. De Kustboys zorgden voor de stunt van de eerste speeldag door met 1-2 te gaan winnen bij paars-wit.