Loopt Preud’homme schorsing op voor uithaal tegen scheidsrechter?

© Belga

Preud’homme maakte zich in de uitwedstrijd tegen SK Lierse erg kwaad op de scheidsrechter toen hij een wissel wilde doorvoeren. Preud’homme liet al weten het schorsingsvoorstel van het bondsparket niet te aanvaarden. De Geschillencommissie zal nu over het voorval oordelen.

Het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) had Club Brugge-trainer Michel Preud’homme een schorsingsvoorstel gedaan dat geldt voor 22 januari tot en met 4 februari (twee speeldagen), alsook een geldboete van 600 euro.

Preud’homme liet weten het het schorsingsvoorstel van het bondsparket niet te aanvaarden. De Geschillencommissie zal nu over de strafmaat oordelen. Tegen die uitspraak kan de trainer van Club Brugge desgewenst ook nog beroep aantekenen.

Preud’homme maakte zich in de uitwedstrijd tegen SK Lierse (1-1-gelijkspel) erg kwaad toen hij een wissel wilde doorvoeren, maar dat niet snel genoeg mocht van scheidsrechter Jonathan Lardot. “Ik wilde meer kracht in de ploeg brengen met Jorgensen, maar dat mag blijkbaar niet. We hadden naar de scheidsrechter geroepen en verwachtten dat we gingen mogen wisselen toen de bal over de lijn ging. Maar die liet gewoon doorspelen”, zei Preud’homme achteraf over de fase. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier